Jdi na obsah Jdi na menu
 

 



Mezi nejaktivnějšími v kraji

26. 4. 2013

Naše škola se zařadila mezi 10 nejaktivnějších škol v Pardubickém kraji, které jsou zapojeny v projetku RECYKLOHRANÍ, aneb Ukliďme si svět!

Seznam škol byl zveřejněn v tiskové zprávě, ve které je publikována další aktivita pro školy, zapojené v projektu.

 

Děti z Pardubického kraje a známé osobnosti společně vytváří Recyklované pohádky

 

24. dubna 2013 – Pardubice

Projekt Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět, vznikl v roce 2008 a jeho cílem je informovat a vzdělávatžáky či studenty MŠ, ZŠ a SŠ z celé ČR o problémech životního prostřední a nutnosti recyklace. V průběhu školního roku jsou vyhlašovány zajímavé úkoly s environmentální tématikou. Pedagogičtí pracovníci ke své práci mohou využívat učební materiál tzv. Ekoabecedy. Zájemci o praktickou výuku recyklace se mohou zapojit do nejrůznějších sběrových akcí na podporu zpětného odběru použitých baterií a drobného elektrozařízení. Do března 2013 se do programu zdarma registrovalo 3068 škol. Bližší informace o aktivitách v rámci projektu, včetně fotogalerie lze najít na stránkách www.recyklohrani.cz nebo na www.facebook.com/recyklohrani.


Do školního vzdělávacího programu Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět, se zapojilo již 3 074 škol z celé České republiky. V Pardubickém kraji se jedná o 202 mateřských, základních, středních a vyšších odborných škol, ale i dětských domovů. Děti a jejich pedagogové z těchto škol se společně aktivně zapojují do třídění drobných použitých elektrospotřebičů a baterií. „Díky programu Recyklohraní žáky vychováváme hravě a nenásilně k správnému nakládání s odpady a k ekologickému chování. Mladá generace je nositelem naší budoucnosti, a proto je nesmírně důležité ji vést k udržitelnému způsobu života,“ uvedla Mgr. Iva Trnková, pedagožka a koordinátorka EVVO ze Základní školy v Ronově nad Doubravou. A právě se zapojenými školami počítají organizátoři Recyklovaných pohádek jako s nejaktivnějšími účastníky projektu. V rámci výtvarné soutěže mohou děti, ale i jejich učitelé, až do 20. května 2013 přihlašovat své obrázky s tématem recyklace na www.recyklovanepohadky.cz. Následovat bude hlasování a výsledky výtvarné soutěže budou oznámeny do konce června.

 

10 nejaktivnějších škol v Pardubickém kraji zapojených do programu Recyklohraní, aneb Ukliďme svět

 

Základní škola a Mateřská škola Ostrov

Základní škola Ronov nad Doubravou

Střední odborná škola elektrotechnická a strojní a Střední odborné učiliště Pardubice

Základní škola a Mateřská škola T. G. Masaryka Hlavečník

Základní škola Skořenice

Základní škola Studánka Pardubice

Základní škola a Mateřská škola Javorník

Základní škola Červená Voda

Základní škola a mateřská škola Lichkov

Základní škola a mateřská škola Lukavice

 

Děti, pedagogové i známé osobnosti od dubna společně vytváří Recyklované pohádky. Projekt je součástí školního vzdělávacího programu Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět, do něhož se v Pardubickém kraji zapojilo již 202 škol. Cílem Recyklovaných pohádek je vést děti hravou formou k zodpovědnému chování v oblasti recyklace.

Spolupráce dětí, škol a známých osobností bude završena vydáním stejnojmenné publikace, kterou budou tvořit příběhy známých osobností na téma recyklování doplněné o ilustrace dětí, které získají největší podporu ve výtvarné soutěži. Do autorského psaní se zapojují například spisovatelka a novinářka Barbara Nesvadbová, fotografka Sára Saudková, hudebník a výtvarník Milan Cais, herec Lukáš Hejlík nebo stand-up komik Karel Hynek. Projekt podporuje i spisovatel Michal Viewegh.